Elizabeth Taylor is niet langer. Het filmicoon is deze ochtend overleden in Los Angeles aan de gevolgen van een hartverlamming. Taylor werd 79 jaar oud.

Elizabeth Taylor was zonder twijfel een van de grootste Hollywoodlegendes. De vrouw won tijdens haar filmcarrière maar liefst 2 Oscars en maakte furore met films als 'Cleopatra', 'Cat on a Hot Tin Roof" en 'Butterfield 8'.

Haar knappe looks zorgden ervoor dat Taylor ook erg gegeerd was bij de mannen. En dat liet zijn sporen na. De vrouw trouwde maar liefst 7 keer, maar bleef altijd verknocht aan één speciale man: Richard Burton. De twee leerden elkaar kennen tijdens de opnames voor Cleopatra, en zouden nadien nog in 9 andere films samen verschijnen.

Taylors carrière bloedde stilaan dood na de jaren '60. Ze verscheen in 1994 voor een laatste keer in de film 'The Flinstones', waar ze de rol van schoonmoeder van Fred Flinstone voor zich nam.

Aids

Taylor zette zich ook in voor goede doelen en was vooral betrokken bij de strijd tegen aids. Na de dood van haar vriend Rock Hudson zette ze het 'American Foundation for Aids Research' project op, waar ze naar schatting in 1999 alleen zo'n 50 miljoen dollar mee inzamelde voor de strijd tegen aids.

Elizabeth Taylor laat 4 kinderen, 10 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen achter. "Mijn moeder was een buitengewone vrouw die altijd alles uit het leven probeerde halen en steeds goedlachs was. Haar verlies is vreselijk voor degenen die dichtbij haar stonden, maar we zullen altijd geïnspireerd zijn door haar rol in deze wereld. Haar filmsuccessen, haar leven als zakenvrouw en haar voortdurende strijd tegen aids maken ons enorm trots op wat ze bereikt heeft", laat haar zoon Michael Wilding in een persmededeling weten.

Elizabeth Taylor sukkelde al langer met haar gezondheid en werd in februari nog in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Haar hartproblemen werden haar uiteindelijk fataal.

 

Bron : GVA